4 syytä valita EcoOnlinen työturvallisuusohjelmisto

EcoOnline Blogi

EcoOnlinen ydinajatuksena on, että kun työturvallisuudesta huolehtiminen on helppoa, siitä tulee luonnollinen tapa, joka kasvaa jatkuvasti. Intohimomme on kehittää käyttäjäystävällisiä digitaalisia ohjelmistoja, jotka parantavat työturvallisuutta ja auttavat asiakkaita luomaan ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja.

 

Lataa opas Työsuojelupäällikön ABC 

 

Yli 6 000 asiakastamme luottaa siihen, että vastaamme heidän työturvallisuustarpeisiinsa – tähän tarvitaan jo muutakin kuin vain ideoita ja intohimoa! Uskomme, että tieto ja teknologia ovat avainasemassa turvallisempien työympäristöjen rakentamisessa. Käyttäjäystävällisten ohjelmistojemme avulla työpaikan olosuhteisiin tai esimerkiksi tuotteisiin liittyvät riskit voidaan havaita ennen kuin tapahtuu hengenvaarallinen onnettomuus tai työntekijä sairastuu.  Mikä meidät sitten erottaa muista työturvallisuusohjelmistojen tarjoajista?

Tässä on neljä syytä valita EcoOnline ratkaisutoimittajaksi:

 

1. Tulevaisuudenkestävä yritys

 

EcoOnline alkoi yhden yrittäjän visiosta vuonna 2000, kun perustaja Kjell Einar Hamnes pääsi toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa: hän alkoi levittää verkossa tietoa kemikaalien hallinnasta. 

Visionäärinä ja edelläkävijänä Hamnes kehitti useita innovatiivisia kemikaali- ja turvallisuushallinnan standardeja, jotka tänä päivänä helpottavat noin kahden miljoonan työntekijän elämää. 

EcoOnline on kasvanut samalla kun erilaiset määräykset ovat lisääntyneet ja tiukentuneet. Samalla kun määräysten noudattaminen on haastavampaa, yritykset tarvitsevat yhä enemmän innovatiivisia teknisiä ratkaisuja. EcoOnlinen menestyksen taustalla onkin sen johdon vahva visio ja yrittäjyyshenki, sekä sen työntekijöiden sitoutuminen työturvallisuuden parantamiseen kaikilla aloilla. 

Olipa yrityksenne sitten pieni tai suuri,  ja toimipaikkoja yksi tai useampi, meillä on juuri teidän tarpeisiinne sopiva ratkaisu, joka auttaa työntekijöitä suhtautumaan turvallisuuteen luonnollisena osana työpäivää.

 

Lue myös: 5 vinkkiä henkilöstön sitouttamiseksi työturvallisuuteen

 

Riittävän joustavien ja erilaisille yrityksille sopivien ratkaisujen kehittäminen vaatii paljon työtä, mutta samalla EcoOnline on myös ainutlaatuisessa asemassa, sillä saamme monipuolista palautetta käyttäjiltä.

Kaikki alkaa asiakkaan työn ymmärtämisestä. Meillä on käytännön kokemusta yli 80 eri alalta ja erittäin hyvä käsitys asiakkaidemme prosesseista ja liiketoiminnan prioriteeteista. 

Läheisen asiakassuhteen avulla luomme palautejatkumon, jonka avulla voimme parantaa ratkaisujamme ja varmistaa, että käyttäjien tarpeet toteutuvat. Tästä pääset tutustumaan asiakaskuntaamme ja lukemaan muutamia esimerkkejä menestystarinoista

Kattava tietomme yhdistyy jatkuvaan innovatiiviseen ajatteluun: tämän ansiosta asiakasyritystemme työntekijät pitävät ratkaisujamme hyvin intuitiivisina ja  arvokkaina ennakoivan turvallisuusjohtamisen työkaluina.

Käyttäjäystävällisten SaaS-ratkaisujemme avulla yli kaksi miljoonaa työntekijää pääsee kokemaan parempaa työturvallisuutta ja työhyvinvointia.

 

Lue myös: Kuinka työnantaja hyötyy työturvallisuuden parantamisesta

 

2. Minimoi riskit – luo lisäarvoa


Turvallisuuteen, terveyteen ja ympäristöön (Health, Safety and Environment, HSE) liittyvien asioiden käsittely voi olla hyvinkin mutkikasta ja aikaa vievää. Neuvonnan ja prosessien automatisoinnin avulla työtä voidaan kuitenkin helpottaa ja nopeuttaa, ja sen voi muuttaa luonnolliseksi osaksi työpäivää. Tämä on tavoitteena joustavissa, kokonaisvaltaisissa ja helppokäyttöisissä ratkaisuissamme.

Me EcoOnlinella välitämme asiakkaistamme. Työturvallisuuden kehittämiseen sitoutunut 235 työntekijän tiimimme auttaa yritystänne luomaan turvallisempaa työympäristöä.

Ammattitaitoinen tutkimus- ja kehitystiimimme etsii jatkuvasti uusia teknologioita, jotka vaikuttavat työturvallisuuteen ja ‑hyvinvointiin, edistävät kestävää tuottavuutta ja helpottavat lainsäädännön noudattamista ja läpinäkyvyyttä.

Safety Manager on markkinoiden joustavin ohjelmisto työturvallisuusjohtamisen hallintaan, joka on täysin räätälöitävissä yrityksenne tarpeisiin sopivaksi. Ohjelmointia tai aikaa vieviä asennustöitä ei tarvita pilviphjaisessa ratkaisussa.

Olipa kyseessä auditointi, riskien arviointi tai tapaturmien hallinta, Safety Manager antaa käyttäjälle täyden vapauden. Ohjelmistossa voidaan joko käyttää valmiita malleja tai suunnitella tarkistuslistat tai lomakkeet alusta alkaen yrityksenne tarpeisiin sopiviksi. Tähän ei tarvita koodausta tai konsultteja – ”Drag and drop” -tyyppisen käyttöjärjestelmämme käyttö on helppoa kaikille. Voit luoda juuri omiin tarpeisiinne sopivan ratkaisun muutamassa minuutissa. 

 

3. Kestävyys on hyväksi liiketoiminnalle


Kukaan ei saisi menettää henkeään työtapaturman tai työperäisen sairauden vuoksi. 

Kansainvälisen työjärjestön ILO:n viimeaikaisten arvioiden mukaan 2,78 miljoonaa työntekijää menehtyy työtapaturmissa tai työperäisten sairauksien johdosta (2,4 miljoonaa henkilöä) vuosittain, jonka lisäksi 374 miljoonaa työntekijää kohtaa työtapaturman, joka ei johda kuolemaan. On arvioitu, että maailmanlaajuisesti menetetyt työpäivät vastaavat lähes 4 prosenttia maailman bruttokansantuotteesta. 

On selvää, että monet saisivat pidemmän ja terveemmän elämän, jos työturvallisuudesta olisi saatavilla enemmän tietoa. Haasteena kuitenkin on, että työntekijöiden tarvitsemat tiedot ja toimenpiteet ovat monimutkaisia ja alati muuttuvia. 

Olemme ylpeitä asiakkaistamme, jotka rakentavat kestävämpää liiketoimintaa vähentämällä riskejä ja muun muassa vaarallisten kemikaalien käyttöä. 

Käyttäjätietomme osoittavat, että EcoOnlinen asiakkaat ovat yhdessä vähentäneet vaarallisiin kemikaaleihin liittyviä riskejä tekemällä yli 800 000 riskinarviointia järjestelmässämme (tiedot yhteensä 3 589:sta kemikaalinhallintaan rekisteröityneestä yrityksestä). EcoOnline edistää kestävämpää liiketoimintaa vähentämällä riskejä ja vaarallisten kemikaalien käyttöä. 

 

Lataa opas vaarallisten kemikaalien korvaamisesta 5+1 askeleella

 

Koska työturvallisuudella ja -hyvinvoinnilla on rooli kestävän kehityksen edistämisessä, niihin panostaminen voi myös auttaa edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Myös EcoOnline on sitoutunut näihin tavoitteisiin. Meille tärkeimpiä tavoitteita ovat:

Tavoite 3: Taata terveellinen elämä ja hyvinvointi kaiken ikäisille

Monet nykyisistä terveysongelmista liittyvät työhön. Kun työturvallisuusprosessit digitalisoidaan, yritysten on helpompi jakaa ja säilyttää lakisääteistä tietoja kemikaaleista ja suositelluista varotoimista. EcoOnlinen kemikaaliturvallisuuden ohjelmisto, Chemical Manager, sisältää muun muassa moduulin, jonka avulla yritykset voivat korvata ja vähentää käytössä olevia vaarallisia kemikaaleja.  


Tavoite 8: Edistää kaikkia koskevaa kestävää talouskasvua, täyttä ja tuottavaa työllisyyttä sekä säällisiä työpaikkoja

EcoOnline parantaa tuottavuutta tekemällä lakisääteisten tehtävien hoitamisesta ja riskien hallinnasta helppoa asiakkailleen. Ajattelemme, että nopea kasvumme ja kehityksemme on merkki siitä, että yritykset tarvitsevat kipeästi helppokäyttöisiä digitaalisia työkaluja hoitaakseen vaativia työturvallisuustehtäviä. Työturvallisuudesta huolehtiminen ei vain vähennä riskejä, vaan sen avulla voidaan myös luoda lisäarvoa. 

EcoOnlinen kemikaaliturvallisuuden ohjelmistot tekevät 270 000:n ihmisen kemikaaleihin liittyvästä työstä turvallisempaa. EcoOnline asiakkaat ovat yhdessä edistäneet riskien ja vaarallisten kemikaalien vähentämistä. Kestävään liiketoimintaa panostavat yritykset kasvavat nopeammin ja saavat parempaa tuottoa.

 

Tavoite 12: Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys

Vastuullisuus on avainasemassa, kun halutaan edistää talouskasvua, joka ei vahingoita ympäristöä. Digitalisaatio parantaa resurssienhallintaa ja hyötyjen optimointia, kun työntekijät saavat keskittyä tuottaviin ja arvoa lisääviin tehtäviin. EcoOnlinen ohjelmisto säästää tuhansia työtunteja, kun monimutkaiset manuaaliset dokumentointiprosessit voidaan korvata koneoppimisella ja automaatiolla.

 

4. EcoOnline Platform – kaikki tarvittava yhdessä paikassa


EcoOnline tarjoaa ratkaisuja sekä kemikaaliturvallisuus- että työturvallisuustarpeisiin, joten useita palveluntarjoajia ei tarvita. Kaikki löytyy yhdeltä pilvipohjaiselta alustalta, johon pääsee helposti yhdellä kirjautumisella.


Tukitiimimme vastaa kaikkiin kysymyksiinne ja tekee yhteistyötä yrityksellenne nimetyn asiakasvastaavan kanssa. Näin varmistamme, että saatte ohjelmistosta kaiken hyödyn ja että yrityksenne säilyy turvallisena, kestävänä, tehokkaana ja houkuttelevana työpaikkana.

 

EcoOnline henkilökohtainen esittely

Julkaistu
30.01.2020