ILMAISET WEBINAARIT

Ilmoittaudu mukaan webinaareihimme tai katso tallenteita.

 

 

 

Kehitä osaamistasi EcoOnlinen ilmaisten työ- ja kemikaaliturvallisuuden webinaarien avulla. Ilmoittaudu mukaan tai katso tallenteita.

Työ- ja kemikaaliturvallisuuteen sekä niiden dokumentointiin liittyy paljon erilaisia säädöksiä. Kokeneet asiantuntijamme tarjoavat vinkkejä siitä, kuinka työskennellä tehokkaammin, luoden samalla turvallisia ja kestäviä työpaikkoja. Autamme sinua saamaan yleiskuvan siitä, mitä sinun tulee huomioida, jotta  työntekijäsi ovat turvassa.

Webinaareista tiedotetaan tällä sivulla, sosiaalisen median kanavissamme sekä uutiskirjeessämme, jonka voit tilata sivun alalaidasta tai täältä. Pysy kuulolla!

 

 

 

Henkilönsuojaimet – vinkkejä helpompaan käyttöön

tiistai 27.10.2020 klo 13.00

Henkilönsuojain on väline tai varuste, jota henkilö käyttää suojautuakseen yhdeltä tai useammalta terveys- tai turvallisuusriskiltä. Webinaarissa kuulet, miten saada henkilönsuojaimet kattavasti käyttöön organisaatioissa ja lisäksi näet, kuinka helppoa suojaimia on käyttää. Keskustelijoina ovat EcoOnlinelta Vesa Lieho ja Marita Hyttinen sekä Suojalaite Oy:ltä Ilkka Kantasalmi.

Ilmoittaudu mukaan

Kemikaalit työpaikalla – mitä ne ovat ja miten haitoilta suojaudutaan?

Torstai 19.11.2020 klo 13.00

Lähes kaikilla työpaikoilla käytetään kemikaaleja, joiden ominaisuudet ja vaarat vaihtelevat huomattavasti. Webinaarissa EcoOnlinen Henna Rosilo ja Marianne Pihlava kertovat aloittelijaystävällisesti mitä kemikaalit ja kemialliset tekijät ovat, miten vaaralliset kemikaalit voi tunnistaa ja miten kemiallisten tekijöiden haitoilta suojautumisessa pääsee alkuun.

Ilmoittaudu mukaan

ISO 45001 -standardi käytännössä

torstai 17.12.2020 klo 13:00

Webinaarissa syvennymme tarkastelemaan ISO 45001 -standardia aiemman webinaarin yleisöltä tulleita käytännöllisiä kysymyksiä pohtien. Kuulet mm. mitä hyötyjä standardista on organisaatiolle, esimiehille ja ostopäätöksiä tekeville, mitä prosesseja on rakennettava ja miten työntekijöiden kuuleminen ja osallistuminen toteutetaan. Webinaarissa EcoOnlinelta Pieter Jan Bots ja Vesa Lieho kertovat sinulle tietoja, vinkkejä ja esimerkkejä.

Ilmoittaudu mukaan

Kemikaalit työpaikalla ja syöpävaaran torjunta

Työpaikoilla syöpäsairauden vaaraa aiheuttavat kemikaalit on tunnistettava ja työntekijöiden altistuminen selvitettävä ja torjuttava. Syöpävaaran torjuntaa ja ASA-rekisteröintiä koskeva lainsäädäntö uusiutui hiljattain. Webinaarissa EcoOnlinelta Henna Rosilo ja Linnunmaa Lexilta Jonna Rytkönen kertovat kuulijoille, mitä syöpäsairauden vaaraa aiheuttavat kemialliset tekijät ovat ja miten työnantajan velvoitteet ovat muuttuneet.

Katso tallenne

Kemikaaliriskit työpaikoilla – arviointi ja toimenpiteet

Kemikaaliriskien arviointi on lähtökohta kemikaalien turvalliselle käytölle ja haittojen torjunnalle työpaikoilla. Webinaarissa tapaat EcoOnlinelta Henna Rosilon ja Pieter Jan Botsin, jotka johdattavat kuulijat kemikaaliriskien arvioinnin peruskäsitteisiin ja antavat käytännön neuvoja riskinarvioinnin toteuttamiseen.

Katso tallenne

1-2-3: Askeleet kohti turvallisempaa työpaikkaa

Lainsäädäntö asettaa perustason ja -vaatimukset työturvallisuudelle. Webinaarissa EcoOnlinen asiantuntijat Vesa Lieho ja Pieter Jan Bots käyvät läpi, miten lähteä liikkeelle niin lainsäädännön kuin kehittämisen näkökulmasta, sekä miten rakentaa ennakoiva ja kestävä turvallisuuskulttuuri.

Katso tallenne

Kemikaalien korvaamisvelvollisuus työpaikoilla

Mitä kemikaalien korvaamisvelvollisuus tarkoittaa ja miksi sitä tulisi tehdä kaikilla kemikaaleja käyttävillä työpaikoilla. Webinaarissa tapaat EcoOnlinelta Henna Rosilon ja Laura Haudan, jotka kertovat kuulijoille, miten lakisääteisellä korvaamisvelvollisuudella pyritään vähentämään kemikaaleista terveydelle, ympäristölle ja omaisuudelle aiheutuvia haittoja ja miten korvaamisprosessi liittyy kemikaaliriskien arviointiin.

Katso tallenne

Safety Managerin rooli osana ISO 45001 -standardia

ISO 45001 -työturvallisuus- ja työterveysjohtamisjärjestelmän käyttöönotto auttaa systemaattisessa riskien hallinnassa, toiminnan kehittämisessä ja myös lakisääteisten velvoitteiden toteuttamisessa. Tule kuulemaan EcoOnlinen kokeneilta työturvallisuuden asiantuntijoilta Marko Vuoriselta ja Vesa Lieholta, miten EcoOnlinen Safety Manager auttaa ISO 45001 -järjestelmän toteuttamisessa.

Katso tallenne

Kuinka siirtyä sähköiseen kemikaalien hallintaan: Case Coor

Kiinteistöpalvelutoimittaja Coor otti käyttöönsä EcoOnlinen Chemical Manager -järjestelmän vuoden 2019 aikana ja tulee nyt jakamaan kokemuksia ja vinkkejä siitä, kuinka siirtyä sähköiseen järjestelmään useissa eri käyttöpaikoissa. Webinaarissa tapaat EcoOnlinelta Nikolas Hiltusen ja Laura Haudan sekä Coorilta Marko Korjuksen.

Katso tallenne

Turvallisuushavainnot – mitä ne ovat, miksi niitä pitäisi tehdä ja miten onnistutaan

Vaarojen ja läheltä piti -tilanteiden raportointi on yksi parhaita turvallisuuden edistämiskeinoja. Miksi näin on ja miten saadaan ihmiset tekemään turvallisuushavaintoja? Kysymyksiä pohtimassa ja vinkkejä antamassa EcoOnlinen kokeneet työturvallisuuden asiantuntijat Marita Hyttinen ja Marko Vuorinen.

Katso tallenne

Johdon rooli ja vastuu

Jos osaat johtaa työturvallisuutta, osaat johtaa mitä vain. Mikä on johdon työturvallisuusvastuu lainsäädännön näkökulmasta? Entä mitä tarkoittaa, kun puhutaan johdon roolista suunnan näyttäjänä? Webinaarissa tapaat EcoOnlinelta Vesa Liehon ja Pieter Jan Botsin. He kertovat kuulijoille tiivistetysti, miksi johdon pitäisi olla kiinnostunut johdon roolista ja vastuusta työturvallisuudessa, jonka ytimessä on aina ihmisten johtaminen.

Katso tallenne

Kemikaaliturvallisuuden ABC

Mikä on kemikaali ja mitä työpaikalla täytyy huomioida kemikaaleja käytettäessä? Miten käyttöturvallisuustiedotteiden kanssa tulee toimia ja mitä riskinarviointi tarkoittaa? Webinaarissa tapaat EcoOnlinelta Laura Haudan ja Miika Suurnäkin. He johdattavat kuulijat kemikaaliturvallisuuden perusteisiin ja antavat käytännöllisiä vinkkejä lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseen ja turvallisuustason kehittämiseen.

Katso tallenne

Vaarojen tunnistaminen ja riskinarviointi

Työ- ja kemikaaliturvallisuudessa on paljon lainmukaisia vaatimuksia, joita voi olla vaikea seurata. Me haluamme tehdä tämän sinulle helpommaksi kertomalla lisää näistä säädöksistä. Kokeneet asiantuntijamme tarjoavat paljon vinkkejä siitä, kuinka voit työskennellä tehokkaammin – luoden samalla turvallista ja kestävää työympäristöä.

Katso tallenne

Työturvallisuuden ABC

Työ- ja kemikaaliturvallisuudessa on paljon lainmukaisia vaatimuksia, joita voi olla vaikea seurata. Me haluamme tehdä tämän sinulle helpommaksi kertomalla lisää näistä säädöksistä. Kokeneet asiantuntijamme tarjoavat paljon vinkkejä siitä, kuinka voit työskennellä tehokkaammin – luoden samalla turvallista ja kestävää työympäristöä.

Katso tallenne